Egészségügyi szolgáltatás, mint béren kívüli juttatás

A munkavállaló minden cég számára érték, amely megszerzése és hosszú távú megtartása egyaránt fontos, hiszen egyetlen cég sem érhet el sikereket a megfelelő munkavállalói háttér nélkül. A 21. században már azok a cégek a legnépszerűbbek, akik a modern lehetőségeket felhasználva egyre többet tesznek dolgozóik szükségleteinek kielégítéséért, valamint egészségükért. Amikor egy cég a munkavállalója egészségéről is gondoskodik, nem csupán elkötelezett és hosszú távon lojális, hanem egészséges és nagyobb teherbírású dolgozókat is nyerhet magának.

2022-02-06 · 1 perc olvasás

Tudnivalók a COVID-19 specifikus szerológiai vizsgálatokról

A szerológiai tesztek során vérmintából történik a vírus ellen termelődött ellenanyag kimutatás, mely a szervezet fertőzésre adott immunválaszáról ad képet. Míg a vírusfertőzés során a vírus jelenlétét a PCR- vagy az antigén teszt igazolhatja, addig a szerológiai tesztek azt vizsgálják, hogy korábban megfertőződtünk-e az adott vírussal, elkezdődött-e már egy arra specifikus válaszreakció.

2020-05-13 · 1 perc olvasás

Krónikus tüdőbetegség (COPD)

A COPD a tüdő krónikus betegsége, mely definíció szerint olyan gyulladásos légzőszervi betegség, amelynek fő oka a dohányfüst-expozíció. A COPD legfontosabb elemei az ártalom, elsősorban a dohányfüst-expozíció; a légúti gyulladás és a légúti szűkület, amely csak részben visszafordítható.

2019-06-27 · 2 perc olvasás

Cukorbetegség (diabetes mellitus)

A diabetes mellitus a XXI. század elejének egyik legjelentősebb népegészségügyi problémájává vált és előkelő helyet foglal el a nem fertőző ún. "civilizációs" betegségek sorában. Mérvadó becslés szerint a 2000-ben 171 millióra tartott cukorbetegszám (20 éven felüliek körében) 2030-ra várhatóan 366 millióra fog növekedni. A cukorbetegségnek elsősorban az esetek 90%-át kitevő, a felnőtt korban kialakuló, 2-es típusú változata – az előfordulási gyakoriság ill. a társuló szív-érrendszeri szövődmények folytán - világméretű gondokat okoz.

2019-06-26 · 2 perc olvasás

Dohányzás és tüdőrák

2015 márciusában Az amerikai ráktársaság (American Cancer Society) és a tüdőbetegségek alapítványa (World Lung Foundation) a Dohányzás vagy Egészség Világkonferencián hozta nyilvánosságra Dohányzási Atlasz–ának(The Tobacco Atlas) 5. kiadását.

2019-06-21 · 5 perc olvasás

Copyright @ 2023 V&H MEDICAL RAD